Expositie 2021 (van 16 t/m 31 januari)

Beste bezoeker,

Zoals elk jaar start Fomo het nieuwe jaar met een expositie. Lange tijd hadden we de hoop dit op normale wijze in Tiliander te doen, uiteraard met wat aanpassingen. Verschillende scenario’s waren voorbereid, maar die konden allemaal terug in de kast. Dit jaar dus een digitale expositie en u hebt die dankzij de goede voorbereidingen van onze expositiecommissie weten te vinden. Namens Fomo heet ik u van harte welkom!

Dit jaar doen 22 leden mee aan onze expositie. Dat zijn er minder dan u van ons gewend bent. Verschillende leden hebben besloten niet mee te doen, bijvoorbeeld omdat ze de kwaliteit van hun foto’s op het scherm onvoldoende tot hun recht vinden komen. Of omdat ze het afgelopen jaar niet de inspiratie hebben gevonden om veel te fotograferen. Volgend jaar zijn zij ongetwijfeld weer van de partij.

De exposanten laten een grote variëteit aan foto’s zien. Om een tipje van de sluier op te lichten hebben de exposerende leden een korte toelichting op hun werk geschreven. Indien die niet voldoende zou zijn kunt u ze natuurlijk digitaal om nadere uitleg vragen. Ook kunt u via het gastenboek uw reactie op foto’s geven en uiteraard kunt u weer aangeven welke drie foto’s uw favoriet zijn. Elke vorm van terugkoppeling is voor ons prettig.

Als onze digitale expositie u bevalt, sla onze site dan op als favoriet en neem daar vaker een kijkje. Met regelmaat plaatsen leden nieuwe foto’s. Daarmee kunt u volgen wat er bij Fomo gebeurt en kunt u meer foto’s zien dan op onze jaarlijkse expositie.

Ik wens u veel kijkplezier. Hopelijk kunnen we elkaar tijdens onze expositie 2022 weer fysiek ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Jos de Kort,
voorzitter Fomo

Navigeren door de website

Welkom op onze expositie!!

Zoals u ziet zijn de foto’s per fotograaf geordend. U kunt zo dus alles op een rij zien. 

Wanneer u op een foto klikt wordt deze groter weergegeven, de titel en nummer staat dan boven de foto. Met de pijltjes onderaan kunt u als het ware door de hele expo lopen; zowel vooruit als achteruit. Op elk moment kunt u weer terug naar het overzicht door ergens naast de foto te klikken.

Bekijkt u de expositie via een tablet (bijv. een iPad) dan keert u terug naar het overzicht door de foto naar boven te swipen.

Hartelijk dank voor uw bezoek!

Win de 'mooiste' foto!

Elk jaar vragen wij onze bezoekers om hun stem uit te brengen op de drie mooiste foto’s. De foto met de meeste stemmen wordt de winnaar van de publieksprijs. Uit de mensen die op deze foto hebben gestemd, wordt een winnaar getrokken die de foto in 20x30cm krijgt uitgereikt in een passe-partout van 40x50cm (zonder lijst).

Wilt u meedingen naar de winnende foto? Klik dan hier en vul uw keuze in voor uw foto's

Bericht in het Gastenboek schrijven

Omdat we dit jaar niet met u in gesprek kunnen stellen wij het ten zeerste op prijs als u in ons Gastenboek een berichtje achterlaat wat u van de expositie en de foto’s vond.

Naar het Gastenboek, klik dan hier

Alvast hartelijk dank voor uw bezoek!Wim van Vught

In deze serie landschapsfoto’s, gemaakt op landgoed Wellenseind bij Lage Mierde, heb ik gezocht naar dubbelbeelden door het beeld van het wateroppervlak en de reflectie daarin te laten samenvloeien tot een beeld waarin je je gedachten de loop kunt laten gaan.

Foto's 1 t/m 4

Gerrie Vermeulen

Naast het maken van foto’s, teken en schilder ik ook graag. Het bewerken van foto’s is ook één van mijn hobby’s. Door de gemaakte foto’s zo te componeren, ontstaat er een nieuw beeld. Het beeld de kleur en de sfeer nemen je mee in een fantasiewereld.

Foto's 5 t/m 7

Wim Hoogveld

In het westen van de Verenigde Staten liggen onvoorstelbaar mooie landschappen. Deze 4 panorama-foto’s zijn gemaakt in de Nationale Parken: Death Valley, Grand Canyon, Arches en Bryce Canyon.

Foto's 8 t/m 11

Marijke Bottema

Met deze foto’s wil ik mijn passie voor macro fotografie laten zien. Het is voor mij een wonderlijke wereld wat daaruit voort kan komen. Soms is het: Niets is wat het lijkt.

Foto's 12 t/m 15

Moniek Smeele

De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht. Boven het vlakke land trilt stil de warme lucht. (Bløf)

Foto's 16 t/m 18

Boris van Berkel

Foto's 19 t/m 22

Vivianne Molenaar

Na de zomer ben ik regelmatig op pad gegaan om het landschap in mijn directe omgeving te verkennen. Zowel mist als het vroege ochtendlicht fascineren me; deze momenten van stilte bezorgen me een gevoel van vreugde en ik geniet intens van het ‘er zijn’! De foto’s als herinnering zijn een bonus!

Foto's 23 t/m 26

Harry Bekkers

Foto's 27 t/m 30

Els Petersen Nobbe

Foto's 31 t/m 34

Jan van de Ven

Een serie van drie landschap foto’s uit Nieuw Zeeland gemaakt tijdens een rondreis een jaar geleden. De variatie in landschappen is bijzonder groot en drie foto’s is dan ook niet meer dan een minimale impressie om de verschillen te laten zien.

Foto's 35 t/m 37

Job de Lange

Paddenstoelen in de herfst... ze hebben iets magisch, en roepen een sprookjesachtige sfeer op. Maar ze zijn al vaak gefotografeerd. Daarom heb ik heb ze dit maal eens op een speciale manier in het licht gezet. Gaat u mee, het Sprookjesbos in?

Foto's 38 t/m 41

John van de Langenberg

Foto 42

Rien Schildkamp

Straatfotografie en Surrealisme: twee onderwerpen, die mijn intense belangstelling hebben. Heerlijk om gelaagdheid te ontdekken, de impressie komt niet onmiddellijk, maar in stappen binnen. Niet het esthetisch mooie plaatje staat voor mij voorop, maar wél het verhaal; mét een aanzet tot eigen interpretatie...

Foto's 43 t/m 46

Jos de Kort

Een zomervakantie in eigen land was al weer enige jaren geleden. Dit jaar hebben we Noord-Nederland herontdekt. Vooral de weidse landschappen, de vele plassen en de mooie Hollandse luchten vielen op. Zij inspireerden tot vele foto’s. In deze digitale expo enkele daarvan, genomen aan de Waddenkust.

Foto's 47 t/m 50

Paul Arts

2020 is een bijzonder jaar geworden. Ik maak en publiceer dagelijks een zwart-witfoto over uiteenlopende onderwerpen: een leerzaam, inspirerend maar ook tijdrovend project. Uit deze omvangrijke collectie heb ik een keuze van drie foto’s gemaakt die qua onderwerp goed bij elkaar lijken te passen.

Foto's 51 t/m 53

Monique Tjallema

Foto's 54 t/m 56

Patrick van Vugt

De foto’s zijn gemaakt bij de kappersopleiding op het ROC te Tilburg. In een uur tijd kwamen 12 modellen voorbij die snel op de foto gezet moesten worden. Uiteindelijk vond ik dit de 4 beste foto’s die ik uiteraard nog mijn eigen nabewerking heb gegeven.

Foto's 57 t/m 60

Klaas de Bont

Dit jaar heb ik me vooral beziggehouden met infrarood fotografie. Je kunt de foto’s zowel in zwart-wit als in kleur bewerken. Het mooie vind ik de vreemde kleuren die ontstaan. De beste resultaten kreeg ik als er zowel groen (bomen en gras en bosjes) alsook wolkenluchten, huizen en water in beeld is. Voor deze expo heb ik me beperkt tot foto’s uit Tilburg.

Foto's 61 t/m 64

Mariëlle van de Wiel

Tijdens wandelingen of op vakantie fotografeer ik waar mijn oog opvalt, zonder vooropgezet plan. Vaak zijn dit reflecties in ramen, schaduwen van voorwerpen of beelden die mij raken door kleur of vorm. Door deze foto’s te combineren in tweeluiken probeer ik de sfeer van deze foto’s te versterken.

Foto's 65 t/m 67

Rob Mulder

Landschapsfotograaf met een passie voor meestal minimalistische en vaak onverwachte afbeeldingen.

Foto's 68 t/m 71

Gijs Vugts

Foto's 72 t/m 75

Anita Evers

Mijn inspiratiebron is de natuur, voor mijn landschappen zoek ik graag de leegte op in het noorden van Nederland, en dan het liefste met flinke zware luchten. Maar ook het bos blijft een fijne plek om te experimenteren met technieken zodat er sfeerbeelden ontstaan!!!

Foto's 76 t/m 79

Winnaars van wedstrijden en vermeldingen 2020

Afgelopen jaar deden veel Fomo-leden mee aan diverse wedstrijden. Hieronder ziet u foto’s die een bronzen sticker hebben gewonnen en de winnaars van de Foto uitdaging c.q. thema’s die we binnen de club hebben door het jaar heen. De meeste wedstrijden waren digitaal, behalve de Bondsfotowedstrijd.

Daarnaast zijn er nog wat vermeldingen de moeite waard: Monique Tjallema won de 4e prijs bij de grote Arca wedstrijd. Er deden enkele fotografen mee aan Foto Regionaal; Job de Lange, Wim van Vught en Connie de Wit. Zij mochten hun foto’s ook inzenden naar Foto Nationaal maar helaas werden ze niet geselecteerd. 

De publiekswinnaar van onze fotoexpositie 2020 was Rob Mulder met “Llyn Padarn”

Bondsfotowedstrijd
Boris van Berkel, 24 punten brons met: Ik wacht op je

Foto Online 1e editie
Boris van Berkel, 24 punten brons met: Ik wacht op je
Rob Mulder, 23 punten brons met: Dijk bij Moddergat

Foto Online 2e editie
Moniek Smeele, 23 punten brons met: Schotse Hooglander
Gerrie Vermeulen, 23 punten brons met: Rays of Sun

Foto Online 3e editie
Anita Evers, 23 punten brons met: Sailors
Gerrie Vermeulen, 23 punten brons met: Catootje

Fotobond in the picture
Rob Mulder, thema: Schaduwen in contrasterend zwartwit

Fomo Foto-Uitdaging
Thema Tijd: Gerrie Vermeulen
Thema Snelheid: Rien Schildkamp
Thema Expo-poster: Mariëlle van de Wiel

Publiekswinnaar expositie 2020
Rob Mulder met Llyn Padarn

 


Laat een bericht achter in het Gastenboek!

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
19 berichten.
Bert van Beers heeft geschreven op 17 januari 2021 om 18:51:
Heel fraaie expositie. Mooier is natuurlijk om de foto's in levende lijve te kunnen bewonderen. Ik hoop voor jullie dat dat volgend jaar weer mogelijk is.
Heel fraaie expositie. Mooier is natuurlijk om de foto's in levende lijve te kunnen bewonderen. Ik hoop voor jullie dat dat volgend jaar weer mogelijk is.
Joost Boekhoven heeft geschreven op 17 januari 2021 om 18:21:
Een fantastische verzameling foto's. Ik ben zelf al jarenlang een (amateur)fotograaf op zoek naar schoonheid en het onverwachte, en ik wilde bij vrijwel alle foto's in deze tentoonstelling maar dat ik ze gemaakt had... Ze getuigen van een oog voor het mooie en een buitengewone gave voor compositie, en vaak van veel creativiteit!
Een fantastische verzameling foto's. Ik ben zelf al jarenlang een (amateur)fotograaf op zoek naar schoonheid en het onverwachte, en ik wilde bij vrijwel alle foto's in deze tentoonstelling maar dat ik ze gemaakt had... Ze getuigen van een oog voor het mooie en een buitengewone gave voor compositie, en vaak van veel creativiteit!
Beheerdersantwoord van: Vivianne Molenaar
Mooi compliment Joost. Dankjewel, Fomo
Mooi compliment Joost. Dankjewel, Fomo
Elly Snoeijer heeft geschreven op 17 januari 2021 om 17:34:
Mooie expositie! hopelijk kan het volgend jaar weer live! maar deze oplossing is super! Hele mooie foto,s! Heel veel succes! met alles en hopelijk tot volgend jaar!
Mooie expositie! hopelijk kan het volgend jaar weer live! maar deze oplossing is super! Hele mooie foto,s! Heel veel succes! met alles en hopelijk tot volgend jaar!
Paul Mommers heeft geschreven op 17 januari 2021 om 14:23:
Heel goed en mooi gedaan. Neemt niet weg dat een fysiek bezoek aan de jaarlijkse expositie de voorkeur heeft. Volgend jaar maar weer! En ik mis de audio-visuele bijdragen.
Heel goed en mooi gedaan. Neemt niet weg dat een fysiek bezoek aan de jaarlijkse expositie de voorkeur heeft. Volgend jaar maar weer! En ik mis de audio-visuele bijdragen.
Beheerdersantwoord van: Vivianne Molenaar
Uiteraard hopen wij ook op een fysieke expositie in 2022. En de AV bijdragen komen dan ook weer. Groetjes Fomo
Uiteraard hopen wij ook op een fysieke expositie in 2022. En de AV bijdragen komen dan ook weer. Groetjes Fomo
Jan Colsters heeft geschreven op 17 januari 2021 om 13:48:
Heel mooie expositie. Verder veel succes en hopelijk de volgende keer weer als vanouds.
Heel mooie expositie. Verder veel succes en hopelijk de volgende keer weer als vanouds.
John Verhoeven heeft geschreven op 17 januari 2021 om 13:26:
Beste Fomoers, Goed gedaan deze presentatie online.
Beste Fomoers, Goed gedaan deze presentatie online.
Lucie Verstijnen heeft geschreven op 17 januari 2021 om 12:29:
Mooi gedaan! Wij genieten ieder jaar van de tentoonstelling: Ook nu.
Mooi gedaan! Wij genieten ieder jaar van de tentoonstelling: Ook nu.
Johan Jentzema heeft geschreven op 17 januari 2021 om 12:05:
Mooie digitale tentoonstelling. Kwalitatief gezien sprongen veel landschapsfoto's eruit. Persoonlijk houd ik niet zo van samengestelde foto's maar voor de zebra in het berkenbos maak ik een uitzondering. Erg geslaagd. Hopelijk kunnen jullie en wij (TAFV) op korte termijn weer een echte tentoonstelling houden.
Mooie digitale tentoonstelling. Kwalitatief gezien sprongen veel landschapsfoto's eruit. Persoonlijk houd ik niet zo van samengestelde foto's maar voor de zebra in het berkenbos maak ik een uitzondering. Erg geslaagd. Hopelijk kunnen jullie en wij (TAFV) op korte termijn weer een echte tentoonstelling houden.
Marijke Schapendonk heeft geschreven op 17 januari 2021 om 11:43:
Als vaste bezoeker van de jaarlijkse expositie was ik blij verrast met deze oplossing. Zoals elk jaar weer hoge kwaliteit en een mooi verzorgd overzicht. De beste wensen voor 2021 en succes met fotograferen.
Als vaste bezoeker van de jaarlijkse expositie was ik blij verrast met deze oplossing. Zoals elk jaar weer hoge kwaliteit en een mooi verzorgd overzicht. De beste wensen voor 2021 en succes met fotograferen.
Beheerdersantwoord van: Patrick van Vugt
Dank voor het bezoek! Ook wij zijn erg blij met dit resultaat, maar hopelijk volgend jaar weer in het echt foto's bekijken en bespreken.
Dank voor het bezoek! Ook wij zijn erg blij met dit resultaat, maar hopelijk volgend jaar weer in het echt foto's bekijken en bespreken.
Petra Bakker heeft geschreven op 17 januari 2021 om 11:08:
Prachtige expositie zo en een goede oplossing om iedereen mee te laten genieten van al dit moois. De natuur laat zich op veel verschillende manieren zien, hier kan ik zo van genieten.
Prachtige expositie zo en een goede oplossing om iedereen mee te laten genieten van al dit moois. De natuur laat zich op veel verschillende manieren zien, hier kan ik zo van genieten.

Onze hoofdsponsoren

  • Koos Kluytmans
  • Antoon de Jong
  • Hoppenbrouwers
  • J. van de Wiel
  • Skizi
  • Vakgarage Paul Kuijpers
  • Vlaminckx
  • Herman van Amelsfoort